Back to top

Trollenwandeling - KOMSCHRAPER

Volgende dag, nog 9 dagen voor kerstmis stond Komschraper met verbazing naar zijn blijkbaar heel gelukkige broers te kijken hoe zij de kinderen begluurden. Komschraper was slim, maar snapte niet hoe ze hier hun tijd zaten te verkwanselen. Zo kwam het verhaal hem ook ter oren.
“Ge doet wat ge niet late kunt” zei hij, “Mor ik hem hoenger as een pjeit.”
Hij ging op pad om zijn fratsen uit te halen; als er ergens wafels of koek gebakken werd en de kinderen kregen de kom met overschot van het beslag, wachtte Komschraper het juiste moment af. Hij klopte op de deur. De kinderen, nieuwsgierig wie er op bezoek kwam, vlogen naar de deur... niemand... Ondertussen was Komschraper met de beslagkom ribbedebie. Vol verbazing zochten de kinderen de verdwenen pot. “Wèr gelukt” grinnikte Kom-schraper. Maar nu ga ik mijn spelleke omdraaien: in plaats dat de kinderen zich afvragen waar iets naar toe is, gaan ze zich afvragen hoe iets er komt.
Hij likte de kom met zijn lange tong proper, klopte terug op de deur...kinderen ernaartoe... Niemand. Maar wel een lege kom op tafel met een hele zak knikkers.
Potschraper gluurde door ’t raam, vond zijn grapje zo geslaagd, hij klapte in zijn handen en draaide een toertje in ’t rond.

Lees het verhaal van Pottelikker