LF-Fietsen

De LF's hebben een doorgaand karakter en liggen verspreid over heel Vlaanderen. Het zijn routes in lijn die toelaten meerdaagse fietstochten te ondernemen en zo diverse regio's en zelfs landen te doorkruisen. De routes zijn te herkenen aan de rechthoekige witte bordjes met groen opschrift.

 

In Einhoven (Zoersel) vindt de LF 9 aansluiting met de LF 5 Vlaanderen Fietsroute

 

LF 5 Vlaanderen Fietsroute

De LF 5 vormt de noordelijke arm van de Vlaanderen Fietsroute en brengt je over een afstand van 299 km van Damme, het historisch boekenstadje, tot in Thorn, het "Witte stadje" aan de Maaskant. Een groot deel van de route loopt over verkeersvrije paden langs rivieren en kanalen, maar evengoed slingert de route over autoluwe wegen doorheen de bossen en heidegebieden van de groene Kempen.

 

LF 9 NAP-route (LF 50 Jeugdherbergroute)

Deze LF-route is het Vlaamse staartje van de Nederlandse LF 9 NAP-route. De route volgt een tracé met een bijzonder thema: het Noord Amsterdams Peil. Ze volgt zo getrouw mogelijk de kustlijn die zou ontstaan als alle dijken en duinen wegvallen. Deze fietsroute loopt diagonaal door Nederland over 457 km van Nieuweschans in het uiterste noordoosten tot Breda. Ten zuiden van Breda vind je aansluiting met het Vlaamse eindje LF 9. De route komt Vlaanderen binnen in Meer en loopt via Loenhout en Brecht tot in Zoersel, een traject van 49 km. Vanaf Loenhout loopt de LF 9 in de bedding van de vroegere LF 50 ‘Jeugdherbergroute’.

Meer info : groteroutepaden.be